Recensies De schaduwschrijver

Een greep uit de recensies van De schaduwschrijver:

“Bonthuis schreef een gelaagde, spannende en actuele roman over de kwetsbaarheid van de maatschappij, onzekerheden over de wereld om ons heen, over onze eigen normen en het hellend vlak waar we zo makkelijk op terechtkomen. (…) Ongelooflijk mooi.” Lidewijde Paris, NPO1 Nieuwsweekend

“De schaduwschrijver van Ivo Bonthuis gaat over tal van manifestaties van het kwaad. (…) Een steengoed boek over keuzevrijheid en de grenzen ervan.” De Limburger

“Wat voor Ilja een ouderwets romantisch leven leek, raakt door de aanslagen van angst doortrokken. (…) Dat de roman zich ook als thriller laat lezen, komt omdat Bonthuis je stap voor stap laat meevoelen hoe je een onontwaarbaar fout leven in kan glijden.” Vrij Nederland

“Anders dan de auteur vooraf stelt, is de associatie met mr. Theo Hiddema, Thierry Baudet en Forum voor Democratie (2016) vrijwel onontkoombaar. (…) Mooi en toegankelijk geschreven, boeit van begin tot eind. Sterk boek: accuraat en actueel.” NBD Biblion

“…Pelsgaard (schuift) steeds verder op richting rechts-extremisme. Een mooi genuanceerd en bijwijlen ironisch portret van Pelsgaard: een twijfelaar, die van nature ruimdenkend is, maar die het na de zoveelste terroristische aanslag ook niet meer weet.” Noordhollands Dagblad

“Bonthuis bewijst met deze roman dat het onderwerp terreur ons allen raakt (…). Een ijzersterk en meeslepend boek.” Chicklit.nl

“Zeer lezenswaardige roman.” Het Friesch Dagblad

“De actuele ingrediënten, de plezierige schrijfstijl als ook de kruidige humor maken deze roman aantrekkelijk om te lezen.” LeesKost.